Informations du chercheur

Nom complet

EL MOUDDEN Hamza

Grade

PA

Spécialité

Phytochimie

Thématique de recherche

Valorisation des plantes aromatiques et médicinales

Laboratoire

Laboratoire Non Défini

Établissement

Ecole Supérieure de Technologie Kelâa des Sraghna

Ouvrages (0 au total)

Aucun ouvrage disponible.

Publications (30 au total)

Influence of the Extraction Method on the Quality and Chemical Composition of Walnut (Juglans regia L.) Oil

Auteur: Youssef Elouafy, Adil El Yadini, Hamza El Moudden, Hicham Harhar, Mohammed Merae Alshahrani, Ahmed Abdullah Al Awadh, Khang Wen Goh, Long Chiau Ming, Abdelhakim Bouyahya, Mohamed Tabyaoui

Revue: Molecules

Année: 2022

DOI: 10.3390/molecules27227681

Physicochemical characterization, kinetic parameters, shelf life and its prediction models of virgin olive oil from two cultivars (“Arbequina” and “Moroccan Picholine”) grown in Morocco

Auteur: Jamila Gagour, Samira Oubannin, Hasna Ait Bouzid, Laila Bijla, Hamza El Moudden, El Hassan Sakar, Jamal Koubachi, Abdellatif Laknifli, Said Gharby

Revue: OCL

Année: 2022

DOI: 10.1051/ocl/2022033

Optimization of Roasting Conditions on the Bioactive Compounds and their Antioxidant Power from Opuntia fiscus-Indica Seeds using Response Surface Methodology (RSM)

Auteur: Chakir El Guezzane, Hamza El Moudden, Hicham Harhar, Ismail Warad, Abdelkabir Bellaouchou, Abdallah Guenbour, Abdelkader Zarrouk, Mohamed Tabyaoui

Revue: Biointerface Research in Applied Chemistry

Année: 2022

DOI: https://doi.org/10.33263/BRIAC113.1051010532

Valorization of Natural Residue into Activated Carbon: Example of the Shells of the African Baobab Fruit (Adansonia digitata) L.

Auteur: Edouard Mbarick Ndiaye, Kalidou Ba, Alioune Sow, Adama Diop, Yousra El Idrissi, Hamza El Moudden, Papa Guedel Faye, Hicham Harhar, Nicolas Ayessou, Mohamed Tabyaoui, Mady Cisse

Revue: Journal of Materials Science and Engineering A

Année: 2022

DOI: 10.17265/2161-6213/2022.4-6.001

Induced changes in olive oil subjected to various chemical refining steps: A comparative study of quality indices, fatty acids, bioactive minor components, and oxidation stability kinetic parameters

Auteur: Said Gharby, Ahmed Hajib, Mohammed Ibourki, El Hassan Sakar, Issmail Nounah, Hamza EL Moudden, Mohamed Elibrahimi, Hicham Harhar

Revue: Chemical Data Collections

Année: 2021

DOI: 10.1016/j.cdc.2021.100702

A comparative study of the antioxidant activity of two Moroccan prickly pear cultivars collected in different regions

Auteur: C. El Guezzane, H. El Moudden, H. Harhar, N. Chahboun, M. Tabyaoui, A. Zarrouk

Revue: Chemical Data Collections

Année: 2021

DOI: 10.1016/j.cdc.2020.100637

Phytochemistry and Pharmacology of Thymus broussonetii Boiss

Auteur: Hanae Naceiri Mrabti, Latifa Doudach, Naoual El Menyiy, Mohammed Bourhia, Ahmad Mohammad Salamatullah, Mohamed Reda Kachmar, Omar Belmehdi, Hamza El Moudden, Nidal Naceiri Mrabti, Hicham Harhar, Nasreddine El Omari, Abdelhakim Bouyahya

Revue: Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine

Année: 2021

DOI: 10.1155/2021/6350035

Comparison and correlation of phytochemical content with antioxidant potential of different parts of Argan tree Argania spinosa L.

Auteur: Yousra El Idrissi, Hamza El Moudden, Hicham Harhar, Abdelkader Zarrouk, Mohammed Tabyaoui

Revue: Caspian Journal of Environmental Sciences

Année: 2021

DOI: 10.22124/cjes.2021.4743

Olive mill wastewater polyphenol‐based extract as a vegetable oil shelf life extending additive

Auteur: Hamza El Moudden, Yousra El Idrissi, Walid Belmaghraoui, Oumaima Belhoussaine, Chakir El Guezzane, Taoufik Bouayoun, Hicham Harhar, Mohamed Tabyaoui

Revue: Journal of Food Processing and Preservation

Année: 2020

DOI: 10.1111/jfpp.14990

Communications (15 au total)

Effect of photo-oxidation on the stability of cold pressed peanut oil: characterization of fatty acids, bioactive components and antioxidant activity.

Manifestation: The 3rd International Congress on Natural Products and Sustainable Development

Date: 2023-05

Organisation: Rabat

Degradation of Cosmetic and Edible Argan Oils Post Exposure to UV Light Effect

Manifestation: The 3rd International Congress on Natural Products and Sustainable Development

Date: 2023-05

Organisation: Rabat

Evaluation de l’activité antioxydante et de l’activité antimicrobienne des extraits de saponines de différentes parties de l’arganier

Manifestation: 6ème édition du Congrès International de l’Arganier

Date: 2022-11

Organisation: Agadir

Does UV-Light influence the Tocopherol content of Argan (Argania Spinosa (L.) Skeels ) and Olive (Olea Europaea L. ) Oil?

Manifestation: 6ème édition du Congrès International de l’Arganier

Date: 2022-11

Organisation: Agadir

Etude comparative entre les différentes parties de deux plantes végétales : argania spinosa et cucurbita maxima duchesne

Manifestation: 6ème édition du Congrès International de l’Arganier

Date: 2022-11

Organisation: Agadir

Influence de la lumière UV sur la stabilité oxydative des huiles d'argan torréfiées et non torréfiées: composition chimique et activités biologiques

Manifestation: 6ème édition du Congrès International de l’Arganier

Date: 2022-11

Organisation: Agadir

Etude comparative du profil chimique et des paramètres de qualité de l’huile d’argane et l’huile d’arachide du Maroc

Manifestation: 6ème édition du Congrès International de l’Arganier

Date: 2022-11

Organisation: Agadir

UV-photolysis of two movarietal extra virgin olive oil (Picholine and Arbiquina): Kinetic of disappearance of minor compounds.

Manifestation: International Congress Valorisation of Natural Resources

Date: 2022-06

Organisation: Rabat

Contribution à la thérapeutique contre COVID-19 par l’étude ethonobotanique, ethnopharmacologique, phytochimique et préclinique des PAM à activité antivirale au Maroc

Manifestation: International Congress Valorisation of Natural Resources.

Date: 2022-06

Organisation: Rabat

Thèses (0 au total)

Aucune thèse disponible.