Informations du chercheur

Nom complet

Aboudia Aouatif

Grade

PA

Spécialité

Non spécifié

Thématique de recherche

Non spécifié

Laboratoire

Laboratoire Bioressources et Sécurité Sanitaire des Aliments

Établissement

Faculte des Sciences et Techniques Gueliz

Ouvrages (0 au total)

Aucun ouvrage disponible.

Publications (7 au total)

Carvacrol From Thymus leptobotrys Essential Oil: Isolation, Comparative Antibacterial and Antioxidant Activities and Mechanistic Insights via Molecular Docking

Auteur: Aboudia, A., El Gadali, K., Rafya, M., Abid, K., Gahoual, K., Zefzoufi, M., Zehhar, N., MAZOIR, N. & Benkhalti, F.

Revue: Chemistry & Biodiversity

Année: 2025

DOI: https://doi.org/10.1002/cbdv.202403407

Effect of by-products from hydrodistillation of Rosmarinus officinalis L. on some plant pathogenic fungi

Auteur: Rafya, M., Zehhar, G., Aboudia, A., Zehhar, N., Douira, A., Hafidi, A., & Benkhalti, F.

Revue: Archives of Phytopathology and Plant Protection

Année: 2025

DOI: https://doi.org/10.1080/03235408.2025.2466850

ransforming Agricultural Waste from Mediterranean Fruits into Renewable Materials and Products with a Circular and Digital Approach

Auteur: Castagna, A., Aboudia, A., Guendouz, A., Scieuzo, C., Falabella, P., Matthes, J., ... & Coltelli, M. B.

Revue: Materials

Année: 2025

DOI: https://doi.org/10.3390/ma18071464

Effect of Adding Thymus leptobotrys on Extra Virgin Olive Oil’s Quality and Physicochemical Parameters

Auteur: Aouatif Aboudia, Manal Zefzoufi, Meriem Rafya, Naïma Zehhar, Abderraouf El Antari , Abdelaziz Abbad, and Fatiha Benkhalti

Revue: Journal of Food Quality

Année: 2023

DOI: 10.1155/2023/6628839

A three-step approach to assess efficacy of alternative chemical treatments to preserve fresh fruit juices: Application to pineapple (Ananas comosus ‘Queen Victoria’)

Auteur: Charlène Leneveu-Jenvrin, Aouatif Aboudia, Sophie Assemat, Fabienne Remize

Revue: LWT

Année: 2022

DOI: 10.1016/j.lwt.2021.112959

Opuntia Ficus Indica Edible Parts: A Food and Nutritional Security Perspective

Auteur: Francisco J. Barba , Cyrielle Garcia , Amandine Fessard , Paulo E.S. Munekata , Jose M. Lorenzo , Aouatif Aboudia , Adbelouahab Ouadia , and Fabienne Remize

Revue: Opuntia Ficus Indica Edible Parts: A Food and Nutritional Security Perspective

Année: 2020

Corrélation entre respect des bonnes pratiques d’hygiène et la qualité des huiles d’olives produites dans le site d’AMIZMIZ, terroir à notoriété dans la région montagneuse d’Al Haouz

Auteur: 1. M.L. Ouaaziz, M. Zaaraoua, A. Aboudia, A. Mouabad, A. El Antari

Revue: Journal of Material and Environmental Science

Année: 2016

Communications (7 au total)

Novel biodegradable coating based on chitosan and phenolic-rich extract from residual debris of strawberry plants to extend the shelf life of strawberries

Manifestation: 4th International Biotechnology Congress « Biotechnology Serving Society: rational exploitation of bioresources for sustainable food and medical sovereignty »

Date: 2024-11-15

Organisation: Marrakech

Efficacy assessment of thyme essential oil as an alternative chemical treatment to preserve fresh pineapple juice

Manifestation: 10ème INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL AND AROMATIC PLANTS- MESMAP-10

Date: 2024-04-26

Organisation: Istanbul University

Chemical composition and the effect of extraction method on the physicochemical parameters and antioxidant ability of Pistacia lentiscus oil

Manifestation: 3ème congrès international CIALGUES : Biotechnologie des Algues et Réchauffement Climatique : Potentialités pour le modèle de développement durable

Date: 2023-10-26

Organisation: Faculté des Sciences et Techniques de Marrakech

Effect of adding Thymus leptobotrys extracts on extra virgin olive oil quality and physicochemical parameters

Manifestation: 3ème congrès international CIALGUES : Biotechnologie des Algues et Réchauffement Climatique : Potentialités pour le modèle de développement durable

Date: 2023-10-26

Organisation: Faculté des Sciences et Techniques de Marrakech

Valorisation du potentiel réel des hules d’olive par l’obtention d’un signe distinctif d’Origine et de Qualité : exemple du terroir d’Amzmiz

Manifestation: 1er Congrès International sur l’Innovation, la Qualité et la Sécurité Sanitaire des Aliments « ICIQFS 2018 »

Date: 2018-11-30

Organisation: USMBA - Fès

Etude comparative du potentiel des huiles d’olives issues des sites olAéicoles d’altitude à notoriété dans la province d’Al Haouz.

Manifestation: congrès international : Substances Naturelles et Développement Durable

Date: 2016-05-19

Organisation: Faculté des sciences - Rabat

Corrélation entre respect des BPH et la qualité des huiles d’olives produite dans le site d’Amzmiz, Terroir à notoriété dans la région montagneuse d’Al Haouz

Manifestation: congrès international : Biotechnologie au Service de la Société

Date: 2015-10-22

Organisation: Université sidi Mohammed Ben Abdellah - Fèz

Thèses (0 au total)

Aucune thèse disponible.