Informations du chercheur

Nom complet

LAMHAMDI Mostafa

Grade

PA

Spécialité

Biochimie, physiologie et biotechnologie végétale

Thématique de recherche

Phytochimie, Phytoremédiation et protection des cultures

Laboratoire

Laboratoire de Biotechnologies Microbiennes, Agrosciences et Environnement

Établissement

Ecole Supérieure de Technologie Kelâa des Sraghna

Ouvrages (0 au total)

Aucun ouvrage disponible.

Projets (0 au total)

Aucun projet disponible.

Publications (5 au total)

In vitro rooting development and ex vitro acclimatization for Rosa damascena Mill. plant regeneration using auxin treatments

Auteur: EL MALAHI Soumia, GANOUDI Matike, ENNAMI Mounia, TAIMOURYA Houda, LAMHAMDI Mostafa, EL KHAL Fatima Ezzahrae, MOKHTARI Mimoun, HMOUNI Driss, IDRISSI HASSANI Lalla Mina

Revue: Plant Science Today

Année: 2025

DOI: 10.14719/pst.3758

Potential use of Ecdysone in protecting wheat (Triticum aestivum) germination under cadmium stress

Auteur: Mostafa Lamhamdi, Saliha Gharbi, Mohamed El Arras, Ouiam El Galiou, Hamza El Moudden, Learn-Han Lee, Abdelhakim Bouyahya, Ahmed Bakrim

Revue: Biocatalysis and Agricultural Biotechnology

Année: 2025

DOI: 10.1016/j.bcab.2024.103479

Purification performance at the entrance and exit of an artificial marsh in duplicate (plant and control) with Horizontal Sub-Area Flow (Al Haouz, Marrakesh, Morocco)

Auteur: Ihsane Mouaouia, Fatima Zehra Bouchmiaa, Khalid Dhassi, Ouiam El Galiou, Mostafa Lamhamdi

Revue: International Journal of Biosciences

Année: 2024

DOI: 10.12692/ijb/24.1.52-60

POTENTIAL OF LACTIC ACID BACTERIA FROM MOROCCAN GOAT’S MILK FOR STARTER CULTURE DEVELOPMENT

Auteur: OUIAM EL GALIOU, Hanane BAKRIM, Mostafa LAMHAMDI, ZERROUK Mounir HASSANI, Said ZANTAR, Abdelhay ARAKRAK, Mohammed BAKKALI, Amin LAGLAOUI

Revue: Journal of microbiology, biotechnology and food sciences

Année: 2023

DOI: 10.55251/jmbfs.9463

Effect of Lactobacillus spp. strains on the microbiological, biochemical, and organoleptic properties of Moroccan goat’s cheese during ripening

Auteur: Ouiam El Galiou, Safae Azzouz, Soumaya Ahadaf, Mostafa Lamhamdi, Said Zantar, Abdelhay Arakrak, Mohammed Bakkali, Amin Laglaoui

Revue: International Food Research Journal

Année: 2023

DOI: 10.47836/ifrj.30.4.17

Thèses (0 au total)

Aucune thèse disponible.